Hercegovina Naše priče

VIDEO / “Beogradski sindikat” za Padrino radio: “Oduševljeni smo Trebinjem, vraćamo se sigurno”

GOOGLE AD SENSE REKLAMA

Grupa “Beogradski sindikat” sinoć je na Stadionu malih sportova “Aleksandar Masleša” u Trebinju održala fantastičan koncert  u organizaciji Humanitarne fondacije “Srbi za Srbe.

Mnogobrojna hercegovačka publika je sa oduševljenjem dočekala kultni hip-hop bend koji bez dlake na jeziku već dvije decenije kroz svoj rad kritikuje političku scenu, zalaže se za bolji socijalni položaj svog naroda, a poznati su i po organizaciji i podršci brojnih humanitarnih događaja.

Pored “Beogradskog sindikata” sinoć su na “Velikom sindikalnom koncertu” u Trebinju nastupili i Etno grupa Simonida, Marlon Brutal, Izvorna grupa Peče i trebinjski guslar Marko Butulija, a prikupljeni novac biće usmjeren za izgradnju kuća porodicama Milović i Bratić iz Bileće.

Sinoć su se na popularnoj “Brekani” čuli brojni hitovi “Sindikata” od kultnih “Sistem te laže” i “Balade disidenta”, do posljednjeg ostvarenja koji je ovaj bend snimio sa Danicom Crnogorčević “Jedina Srpska si ti”.

U razgovoru za Padrino radio i naš portal članovi Beogradskog sindikata, koji su po prvi put nastupili u najjužnijem gradu Srpske, nisu krili svoje oduševljenje gradom i onim što su imali priliku da vide tokom svog boravka u Trebinju.

“Ovo je prelep grad, to je utisak celog današnjeg dana koji je započeo liturgijom u manastiru Tvrdoš, kako bi moglo da bude sve ostalo. Predivni ljudi koje smo sretali na ulicama i na kraju kao vrhunac koncert sa odličnom atmosferom”, izjavio je Feđa Dimović, član Beogradskog sindikata, inače advokat po profesiji.

“Čuli smo danas da je Trebinje najživlje leti, tako da se nadamo da ćemo napraviti koncert nekada tokom leta ovde”, kaže Dimović.

Boško Ćirković, popularni Škabo, je po drugi put u Trebinju, a kao i prvi put i danas je učestvovao na trebinjskoj “Trci u kamenu”, popularnom “Vertikalu”, čija staza vodi od Arslanagića mosta do vrha Leotara. Ćirković je poslije uspona na Leotar zadržao dovoljno svježine i energije za nastup. Za naš radio govori o trci i nastupu:

“Prvi put sam na Trebinje vertikalu bio prije tri godine, prije pandemije korona virusa… Baš je bilo lepo vreme za trku i za razliku od prošli put znao sam se bolje obući, pa se nisam “skuvao”… Trka je organizaciono mnogo napredovala od prošli put i zaista smo uživali, a kada je sve tako lepo onda nemate problem da zadržite svežinu i za koncert”, istakao je popularni Škabo.

Članovi Beogradskog sindikata su rekli da već planiraju i privatno sa porodicama da ponovo posjete Trebinje, kako ističu na više dana, a svi se nadaju i novom nastupu pred ovdašnjom publikom.

Pogledajte cijeli razgovor sa njima koji je poslije nastupa vodila Ivana Kardum:

 

Djelić sinošnje atmosfere sa Stadiona “Alksandar Masleša” u Trebinju:

HP, mart 2022.

 

BONUS VIDEO:

 

Slični članci

„Njegova kupovina je noćna mora“ Cijene ulja na istorijskom maksimumu, nema flaše ispod 5,6 KM

Ivana Kardum

Građevinci i dalje najlošije plaćeni: Prosječna martovska plata u Srpskoj 1.091 KM

Ivana Kardum

Uspješno izvršen transport pacijenta iz Trebinja za Banjaluku

Ivana Kardum

Da sva djeca odu na ekskurziju: HO „Djeca djeci“ pokrenula akciju „Naša humanist za njihove uspomene“

Ivana Kardum

Muzej Hercegovine: U srijedu otvaranje izložbe „Otisci graditelja”

Ivana Kardum

Prvenstvo BiH kadete i malđe pionire Lukavac i Grand Slam“ Antalija

Ivana Kardum

U Mostaru danas otvoren Sajam privrede

Ivana Kardum

Kiša pomogla vatrogascima u Hercegovini

Ivana Kardum

Gorivo podiglo i cijenu obuke

Ivana Kardum