Ex YU Vijesti

Jeftiniji, a kvalitet možda i bolji nego u Dubrovniku – poručuju iz popularnog letovališta

GOOGLE AD SENSE REKLAMA

Neumski hotelijeri u predsezoni već beleže pozitivne rezultate, a u naredna dva meseca očekuju goste iz zapadne Evrope, ali i dalje im nedostaje sezonskih radnika.

“Od nadolazeće turističke sezone očekujemo jako dobre rezultate, jer u predsezoni imamo pozitivne pokazatelje, posebno sada u obliku konferencijskog turizma, a u aprilu i maju očekujemo goste sa zapadnog tržišta Evrope”, rekao je predsednik Udruženja hotelijera opštine Neum Branimir Butigan.

Pri tome je istakao kako zasad ne beleže otkazivanje rezervacija. Naprotiv, kako kaže, gosti sa zapadnih tržišta beleže redovan broj rezervacija.

“Što se tiče gostiju iz istočne Evrope, posebno Poljske, imamo malo stagnaciju, ali verujem da će ubrzo doći i oni, jer su svoje serijale najavili i pre početka krize u Ukrajini”, rekao je Butigan.

On smatra da se Neum može meriti sa ponudom koju nude mesta u susednoj Republici Hrvatskoj, posebno na gastronomskom planu.

“Poredeći se s Dubrovnikom, oni imaju par restorana sa Mišelinovom zvezdicom koje mi nemamo, ali za ostatkom Hrvatske sigurno ne zaostajemo. Mislim da smo cenovno pristupačniji, kvalitetom isti, ako ne i bolji”, naglasio je predsednik neumskog Udruženja hotelijera.

Turistička slika gostiju je šarenolika, ali preovladavaju domaći turisti.

“U samom srcu sezone najviše beležimo domaće goste i one iz Srbije. Što se tiče hotelskog smeštaja veliki broj čine stranci, posebno u predsezoni, u kojoj dominiraju Austrijanci i sezoni, gde dominiraju Francuzi, Slovenci i Poljaci”, ističe Butigan.

Takođe, on smatra da su smeštajni kapaciteti za sada zadovoljavajući.

“Hoteli i apartmani su popunjeni do poslednjeg mesta, mislimo da je to optimalan broj koji gradska infrastruktura može podneti. Dok ne dođe do povećanja i proširenja mesta za kupanja, novih plaža, javnih garaža, mislimo da je ovo za sada dovoljno”, dodaje.on.

 

Izvor: B92

Slični članci

„Njegova kupovina je noćna mora“ Cijene ulja na istorijskom maksimumu, nema flaše ispod 5,6 KM

Ivana Kardum

Građevinci i dalje najlošije plaćeni: Prosječna martovska plata u Srpskoj 1.091 KM

Ivana Kardum

Uspješno izvršen transport pacijenta iz Trebinja za Banjaluku

Ivana Kardum

Da sva djeca odu na ekskurziju: HO „Djeca djeci“ pokrenula akciju „Naša humanist za njihove uspomene“

Ivana Kardum

Muzej Hercegovine: U srijedu otvaranje izložbe „Otisci graditelja”

Ivana Kardum

Prvenstvo BiH kadete i malđe pionire Lukavac i Grand Slam“ Antalija

Ivana Kardum

U Mostaru danas otvoren Sajam privrede

Ivana Kardum

Kiša pomogla vatrogascima u Hercegovini

Ivana Kardum

Gorivo podiglo i cijenu obuke

Ivana Kardum